Oeuvre-catalogus met werk Jochen Senger verschenen

29 januari 2014

Bij uitgeverij Edition XIM Virgines van Georg Aehling, tevens de uitgever van het machtige kunstboek met werk van de Belgische kunstschilder Jos de Mey, is recent een monografie over het leven en werk van kunstschilder Jochen Senger verschenen.

Oeuvre-catalogus met werk Jochen Senger verschenen

Der Maler Jochen Senger

In de monografie komen de werkgebieden uit het kunstzinnige oeuvre van schilder Jochen Senger aan de orde in woord en beeld. Hij schildert, werkt met papier en realiseert objecten, plastieken en grafisch werk als affiches. De presentatie van zijn werk is verdeeld in zes scheppingsperioden vanaf 1957 tot en met 2005. Elk deel van deze presentaties is voorzien van een kunstbeschouwing, die telkens geschreven is vanuit een kunsthistorisch oogpunt. De inleiding van het geweldige kunstboek is geschreven door Horst Hollstein. Hij en zijn vrouw Anitta zijn enthousiaste verzamelaars van het werk van Jochen Senger en maakten de publicatie mogelijk. Zijn werk kent een geheel eigen stijl en heeft zo af en toe toch nog een knipoog naar het werk van een bekend kunstenaar. Hij werd in 1929 geboren in Berlijn. Hij studeerde aan de Hogeschool voor Beeldende Kunst en studeerde bij Fernand Léger in Parijs. De kunstenaar werkte afwisselend in Berlijn, Spanje, Mexico, Noorwegen, Mexico en Denemarken. Zijn werk bevindt zich in talrijke privécollecties en in museale collecties, zoals in het Museum Ludwig, Kunsthalle Köln, Neue Nationalgalerie Berlin, Kunsthalle Hamburg en natuurlijk in de grote en rijke kunstverzameling van Horst en Anitta Hollstein.

ISBN 978-3-934268-93-7, “Der Maler Jochen Senger”, Horst Hollstein en Georg Aehling, Edition XIM Virgines, 2011, 288 pagina’s.


Gerelateerde artikelen