Ontwerpen van Anton Pieck sieren vier postzegelblokken

31 december 2017

Voor vele liefhebbers van tekeningen van kunstenaar, tekenaar, schilder en graficus Anton Pieck (1895-1987) verscheen in de serie boekjes voor de promotie van postzegels het deeltje “Anton Pieck”. De boekjes worden uitgegeven door PostNL en worden compleet gemaakt met 4 speciaal ontworpen postzegelvelletjes. Voor aangegeven posities in het boekje zijn bijbehorende klemstroken beschikbaar voor het veilig plaatsen van de blokjes met elk drie frankeergeldige postzegels.

Ontwerpen van Anton Pieck sieren vier postzegelblokken

Anton Pieck Museum in Hattem

Het boekje is onder bepaalde voorwaarden gratis, maar de velletjes moeten gekocht worden. Zijn tekentalent werd al vroeg ontdekt en concentreerde zich op “het oude”, hetgeen in zijn werk in ruime mate te bewonderen is. Zijn belangstelling voor het leven en werk in vroegere tijden leverde een herkenbare stijl op, die ondermeer in de Efteling op meerdere locaties zichtbaar is gemaakt.

Wilt u meer zien van het werk van Anton Pieck, bezoek dan het Anton Pieck Museum in Hattem. Tot en met 31 maart 2018 toont het museum onder de titel “Als het weer wintert ….” een selectie winterlandschappen, uit de geweldige museumcollectie met werken van Anton Pieck. Voor info kijk op www.antonpieckmuseum.nl.

Ontwerpen van Anton Pieck sieren vier postzegelblokken - 2 Ontwerpen van Anton Pieck sieren vier postzegelblokken - 3 Ontwerpen van Anton Pieck sieren vier postzegelblokken - 4


Gerelateerde artikelen