Optische illusies vormen spel met 50 breinkrakers

9 april 2012

Speciaal voor gebruik in het onderwijs is de serie Quiz It! speelkaarten ontwikkeld met telkens 50 breinbrekers voor het stimuleren van denken en doen in een onderwijsomgeving. Maar ook in en rondom het huis kunnen de speelkaarten zorgen voor vele uren spelplezier.

Optische illusies vormen spel met 50 breinkrakers

Quiz It! speelkaarten van Schoolsupport

Het kaartspel bevat 50 visuele raadsels en optische illusies met vele verrassende en spannende afbeeldingen. Aan de ene zijde van een kaart staan het raadsel of de vragen, aan de andere zijde van de kaart de oplossing of een toelichting.

Optische illusies vormen spel met 50 breinkrakers - 2 Optische illusies vormen spel met 50 breinkrakers - 3

De pocket quiz wordt, speciaal voor het onderwijs, geleverd met een handig doorzichtig en onbreekbaar kunststof doosje. Na gebruik wordt de set in dit kunststof doosje opgeborgen. Uit de set kaarten laat onderstaand grote plaatje als voorbeeld een duidelijke wirwar van witte en zwarte vlekken zien. Maar is dit wel een willekeurig patroon van zwarte en witte vlekken?

Het spel bevat naast de zoekplaatjes meerdere omkeerillusies, de bekende onmogelijke figuren, klassieke optische illusies, illusies met perspectief en zelfs plaatjes van afbeeldingen van de Nederlandse graficus Maurits C. Escher. Het spel met optische illusies en andere sets met speelkaarten zijn door het bedrijf Schoolsupport op de markt gebracht.


Gerelateerde artikelen