PostNL presenteert boek over vlinders in Nederland

14 juli 2015

Bij de PostNL Collect Club verscheen het mooie postzegelverzamelboek Vlinders in Nederland met 12 bijpassende postzegels. Voor de bestellers van postzegels met een bepaalde minimale bestelwaarde was het prachtige fotoboek volledig gratis. Om het boek helemaal compleet te maken moeten de vier bijbehorende postzegelvelletjes met elk 3 speciaal ontworpen postzegels apart besteld worden.

PostNL presenteert boek over vlinders in Nederland

Vlinders in Nederland

De set blokjes wordt dan geleverd met klemstroken die op aangegeven plaatsen in het boek geplakt worden. In Nederland zijn er zoals nu bekend meer dan 50 soorten dagvlinders en maar liefst 2400 nachtvlinders geteld. Dagvlinders vliegen altijd overdag en de meeste nachtvlinders vliegen alleen ’s-nachts. Er zijn echter ook nachtvlinders die overdag actief zijn. Hoe dat nu mogelijk is, wordt uitgebreid besproken in het informatieve boek. Het unieke vlinderboek bevat mooie kleurenfoto’s van vlinders in een natuurlijke omgeving.

PostNL presenteert boek over vlinders in Nederland - 2 PostNL presenteert boek over vlinders in Nederland - 3 PostNL presenteert boek over vlinders in Nederland - 4

De vele foto’s zijn ingedeeld in de seizoenen van het jaar. Lezers maken kennis met zeer mooie exemplaren en kunnen genieten van bijzondere patronen, oorlogsstrepen, afschrikwekkende oogvlekken en camouflage kleuren. Er is veel te leren van de gedetailleerde gegevens over het leven en het gedrag van de vlinders. Het initiatief van de PostNL Collect Club wordt zeer gewaardeerd door de verzamelaars van Nederlandse postzegels en wij hopen op nog vele fotoboeken.


Gerelateerde artikelen