Praktische handleiding over verven met natuurkleuren

8 oktober 2015

Het grote handboek met veel praktische informatie over het verven met kleuren uit de natuur brengt op aangename wijze een schat aan wetenswaardigheden en eenvoudige technieken om succesvol het verven van garens, stoffen en vezels onder de knie te krijgen. Daardoor is deze publicatie een inspiratiebron voor liefhebbers van garens en stoffen, die met beschikbare kleuren in de natuur hun materialen willen verven.

Praktische handleiding over verven met natuurkleuren

Das grosse Handbuch Natürlich Färben

Het vinden van natuurlijke verfstoffen en het kiezen van optimale combinaties van materiaal en bijbehorende en verwerkbare kleurstoffen moeten wel geleerd worden. De lezer vindt in het boek zoektechnieken en tips voor het verzamelen, voorbereiden en bewerken van verfstoffen. Bovendien geeft het boek uitgebreide instructies en een reeks van voorbeelden om creatief te ontwerpen met het fascinerende kleurenspectrum in de natuur. In het algemeen is het toepassen van natuurlijke kleuren om garens, stoffen en vezels te verven gemakkelijk, milieuvriendelijk en zijn de kosten verrassend laag.

De auteurs bespreken de belangrijkste onderdelen van dit hobby en professionele onderwerp in vier samenhangende hoofdstukken. Voorafgaand is er een inleiding over de boeiende wereld van natuurlijke kleurpigmenten en -stoffen waarin onder andere is aangegeven dat er al ververfd werd in het jaar 2600 v.Chr. met materialen uit natuurlijke bronnen. Het zijn zeker ook de illustraties die bijdragen aan het overbrengen van de informatie. Er is tevens gedacht aan veilige werkplekken bij het verven van stoffen. Een leuk boek voor creatieve personen.

ISBN 978-3-7724-6058-6, “Das grosse Handbuch Natürlich Färben”, Eva Lambert en Tracy Kendall, Frechverlag, 2010, 143 pagina’s.


Gerelateerde artikelen