Praktische handleiding voor gebruik laser-acupunctuur

11 juni 2015

Naast het gebruik van de bekende naalden bij een gewone acupunctuurbehandeling wordt steeds vaker gebruik gemaakt van de laser-acupunctuur. Bij onze rondgang op de Medica maakten wij kennis met de opkomst van deze innovatieve aanpak van veel voorkomende gezondheidsklachten. Laser-acupunctuur is eigenlijk hetzelfde als acupunctuur met naalden, maar wordt er dan gebruik gemaakt van een moderne softlaser lichtbron om de acupunctuurpunten te stimuleren in plaats van de naalden.

Praktische handleiding voor gebruik laser-acupunctuur

Laser acupuncture

Acupunctuur staat bekend als een aloude Chinese geneeswijze. Inmiddels is de acupunctuur een erkend onderdeel in de huidige gezondheidszorg geworden. Het pijnstillende effect treedt op door de lichtstraling uit een laserlichtbron. Bij volwassen personen is de duur van een behandeling ongeveer 20 seconden per punt. Voordeel is dat de stimulatie met laserstraling gevoelloos is. Een nadeel is dat laserstralen niet bruikbaar zijn om punten te behandelen die diep geprikt moeten worden. Door het bedrijf MKW Lasersysteem wordt een reeks aan lasersystemen voor acupunctuur geleverd.

Voor haar relaties stelde MKW het handbook Laser acupuncture beschik-baar, met een schat aan praktijkgegevens voor succesvolle behandelingen. Naast de theoretische grondbeginselen over licht en laserlicht ziet de specialist een reeks aan uitgewerkte concepten voor maatgerichte behandelingen met diverse vormen van handlaserapparaten voor beginnende, leergierige en ervaren acupuncturisten.

ISBN 978-3-00-037739-6, “Laser acupuncture”, Volkmar Kreisel en Michael Weber, Füchtenbusch Verlag, 2012, 312 pagina’s.


Gerelateerde artikelen