Prehistorische wezens uit de diepte in driedimensies

17 augustus 2014

De wonderen in de huidige oceanen zijn niets vergeleken met de angstaanjagende zeemonsters in de oeroude oceanen en de diepe zeeën. Het boek Zeemonsters, een oorspronkelijke uitgave van de organisatie National Geographic Society, geeft vele beelden en beschrijvingen van soorten die lang geleden krioelden in oceanen.

Prehistorische wezens uit de diepte in driedimensies

Zeemonsters: Prehistorische wezens uit de diepte

Maak een reisje 82 miljoen jaar terug in de tijd, toen plesiosaurussen, gigantische vissen, reuzenschildpadden, hongerige haaien en felle mosasaurussen - de gevaarlijkste roofdieren van allemaal - de wateren domineerden van een enorme binnenzee die Noord-Amerika in tweeën splitste. Lezers maken kennis met de pionierende paleontologen die de fossielen van deze verbazingwekkende wezens ontdekten. Meer dan honderd opvallende beelden uit de bijbehorende film brengen ze stuk voor stuk tot leven, van de snel zwemmende Dolichorhynchops tot de sierlijke en langnekkige Styxosaurus. Uniek aan dit boek zijn de vele groot formaat 3D foto’s van de reusachtige monsters, die met een 3D-bril op tot reuze afmetingen zelfs uit het boek dreigen te springen. Het boek is een onvergetelijke trip naar de wateren van het prehistorische verleden, waarbij de lezer een 3D kijkje wordt gegund in de fascinerende wereld van zeemonsters.

Het leven van de dinosauriërs is bij velen bekend, maar wat er zich afspeelde in de wereldzeeën bleef tot voor kort redelijk onbekend. Dankzij het werk aan de film Zeemonsters en de 3D beelden is dit boek ontstaan als een waardevolle aanvulling.

ISBN 978-90-8927-019-1, “Zeemonsters: Prehistorische wezens uit de diepte”, Mike Everhart, G & J Publishing, 2009, 192 pagina’s.


Gerelateerde artikelen