Presentatie kunstpublicatie expo Duván meets Bauhaus

28 juli 2021

Op zondag 4 juli 2021 vond in de kleine en gezellige behuizing van het Heinrich Neuy Bauhaus Museum in Steinfurt een presentatie plaats van de kunstpublicatie “Duván meets Bauhaus” ter gelegenheid van de gelijknamige expositie, die nog te bezoeken is tot en met 15 augustus 2021.

Presentatie kunstpublicatie expo Duván meets Bauhaus

Heinrich Neuy Bauhaus Museum

Voor de Colombiaanse kunstenaar Duván López was het een kroon op kunstzinnige werkzaamheden, die hij met veel plezier heeft uitgevoerd tijdens een aantal kunstactiviteiten en -presentaties onder aansturing van Gerda Siebelt van de Open Art Galerie in het Duitse Borken (NRW). De thuisbasis van de kunstenaar bevindt zich sinds 2008 in het Spaanse stadje Besalú.

In de loop der jaren ontwikkelde Duván een eigen herkenbare stijl en uitstraling in zijn schilderwerken op doek en op andere ondergronden. Ook zijn sculpturen en objecten zijn direct herkenbaar voor liefhebbers van zijn werk. Sinds 2016 werkt hij aan zijn werken in een historische bebouwing van de Chapel of Sant Martí de Capellada in Besalú (een bouwwerk uit de 12e eeuw).

Presentatie kunstpublicatie expo Duván meets Bauhaus - 2 Presentatie kunstpublicatie expo Duván meets Bauhaus - 3 Presentatie kunstpublicatie expo Duván meets Bauhaus - 4
Duván López en Jan M. Broeders bij Duván’s illusionistische stoel in de tuin van het Heinrich Neuy Bauhausmuseum in Steinfurt-Borghorst.

Duván is ook een veelzijdige kunstenaar en artiest, schreef een gedichtenbundel en houdt van klassieke muziek. De Schengen Peace Foundation koos de “stoel” van Duván als vredessymbool. De catalogus is verkrijgbaar in de galerie in Borken en in het museum in Steinfurt. Kunstliefhebbers en andere belangstellenden zijn van harte welkom op de locaties.

Open Art Galerie, Neutor 15, D-46325 Borken.

Heinrich Neuy Bauhaus Museum, Kirchplatz 5, D-48565 Steinfurt.