Schijn en werkelijkheid in de kunstwerken Jos de Mey

16 november 2011

De voorbereidingen voor een expositie in het museum De Koperen Knop onder de titel ‘Ogen Bedrogen’ verlopen naar wens en volgens schema. In de nieuwe expositie staan schilderijen van Jos de Mey centraal en brengen de samenstellers een boeiend beeld over de geschiedenis en ontwikkelingen van optische illusies en fenomenen.

Schijn en werkelijkheid in de kunstwerken Jos de Mey

Ogen Bedrogen in De Koperen Knop

Verrassende optische en visuele verschijnselen

Aan de hand van optische apparaten, veel beeldmateriaal met leuke en verrassende optische en visuele verschijnselen, leuke en magische anamorfosen, anaglyfen en stereoscopische beelden, stereogrammen en een extra hoeveelheid kleine kunstwerken op de overbekende kalenderblaadjes van de scheurkalenders van Paul Baars. De expositie ‘Ogen Bedrogen’ zal ook aantrekkelijk zijn voor scholieren. In de klas kan het onderwerp alvast aan de orde komen om het bezoek voor te bereiden.

Driedimensionale wiskundige objecten

In het concept van de expositie zijn ook een aantal driedimensionale wiskundige objecten en gebruiksvoorwerpen in uitvoeringen als optische vaas, taartschaal en optische koe te bewonderen. Ontbijten wordt nog leuker met optische eetmatjes! In de museumwinkel zullen gedurende de tijd van de expositie, vanaf 19 november tot en met 28 januari 2012 in het plaatsje Hardinxveld-Giessendam, diverse aantrekkelijke producten te koop zijn.