Illusionistisch werk van schilder Jos de Mey

4 mei 2012

Van 19 augustus tot en met 31 oktober 2012 vindt in de unieke ambiance van het slot Clemenswerth in Sögel (D) de expositie “Illusionistische Schilderkunst” met 50 kunstwerken van de schilder Jos de Mey plaats. Karakteristiek voor zijn kunstzinnige voorstellingen is het feit dat de geschilderde bouwwerken en constructies alleen als een afbeelding op een schilderij kunnen bestaan en niet in het echt gerealiseerd kunnen worden.

Illusionistisch werk van schilder Jos de Mey

Illusionistische Schilderkunst in Slot Clemenswerth

Jos de Mey heeft zich laten inspireren door onder andere het werk van Escher, Magritte, Bruegel en Dalí. Op de werken van Jos de Mey zijn details van deze schilders verwerkt in een omgeving van onmogelijke constructies.

Illusionistisch werk van schilder Jos de Mey - 2

Het jachtslot Clemenswerth is gebouwd tussen 1737 en 1747 volgens plannen en tekeningen van de beroemde barokarchitect Johann Conrad Schlaun in opdracht van keurvorst en aartsbisschop van Keulen, Clemens August (1700-1761). Het gebouwde pronkstuk wordt omringd door acht paviljoens. Het jaar 2012 is tevens een jubileumjaar voor het historische complex. Slot Clemenswerth bestaat namelijk 275 jaar. Paviljoen Clement August biedt aan de expositiereeks ForumFormClemenswerth in zes ruimten plaats voor het tonen van moderne kunst. Bezoekers kunnen tevens genieten van het slotpark.

Emslandmuseum Schloss Clemenswerth: Clemenswerth 7, D-49751 Sögel, www.clemenswerth.de


Gerelateerde artikelen