Onmogelijke bouwwerken in het Vlaamse landschap

15 juli 2012

Normaal staan de onmogelijke bouwconstructies van Jos de Mey in het Vlaamse landschap te pronken om door toeristen bewonderd te worden. Het is wel zoeken naar deze wonderlijke en magische bouwwerken. Vanaf zondag 19 augustus 2012 is het voor het publiek mogelijk om zijn illusionistische en onmogelijke bouwwerken van dichtbij te zien in het paviljoen Clement August van het Emslandmuseum Slot Clemenswerth.

Onmogelijke bouwwerken in het Vlaamse landschap

Kunstexpositie Jos de Mey

Schilderkunst van Jos de Mey

De opening van de kunstexpositie vindt plaats op 18 augustus om 17 uur en op de feestelijke openingsdag voor het publiek op 19 augustus geeft pedagoog en uitgever Georg Aehling vanaf 15 uur een lezing over de schilderkunst van Jos de Mey. In de museumwinkel is een speciale uitgave van het unieke en bijzondere kunstboek over het leven en werk van Jos de Mey te koop voor een speciale museumprijs. Ook geven de samenstellers van de expositie “Illusionistische Schilderkunst” bezoekers een beeld van boeken, brochures, boxen en andere publicaties rondom het thema Optische Illusies en andere Optische Fenomenen.

Onmogelijke bouwwerken in het Vlaamse landschap - 2 Onmogelijke bouwwerken in het Vlaamse landschap - 3 Onmogelijke bouwwerken in het Vlaamse landschap - 4

Emslandmuseum Schloss Clemenswerth, Clemenswerth 7, D-49751 Sögel, www.clemenswerth.de