Speelse kunstobjecten voor creatieve kunstliefhebbers

21 mei 2014

In de expositie “Speelobjecten - De kunst van de mogelijkheden” toonde het museum Tinguely tot en met 11 mei 2014 door de opstelling van rond de 100 kunstobjecten uit de 20e eeuw. Veel werken konden stuk voor stuk betast en bewogen worden.

Speelse kunstobjecten voor creatieve kunstliefhebbers

Spielobjekte - Die Kunst der Möglichkeiten

Met een brede keuze aan objecten van Yaacov Agam, Josef Albers, Jean Tinguely, Karl Gerstner, Dieter Roth, Bruno Munari, Edy Brunner, en vele anderen tonen de samenstellers de veelzijdigheid en de historische ontwikkeling van speelobjecten om deze weer bewust in herinnering te brengen. In de expositie was ook recent werk te zien van kunstenaars Timm Ulrichs, Jeppe Hein en van de Japanse kunstenaar Yayoi Kusama zelfs een interactieve installatie waarbij het publiek een witte woonruimte mag beplakken met bontgekleurde stickers. Hein zorgde voor ruim 300 kartonnen dobbelstenen voor het bouw van installaties. De in een bijzonder ontwerp gemaakte driedelige catalogus zorgt eveneens voor een opwindende blik in het leuke onderwerp. Een aantal kunstobjecten activeren meerdere zintuigen en zorgen voor fascinerende blikken en ervaringen bij de bezoekers. Met hun specifieke ontwerpen reageren kunstenaars regelmatig aan actuele situaties en thema’s in het dagelijks leven. Dat maakt kunst zo aantrekkelijk en dichtbij. De mooie catalogus is zeer aantrekkelijk.

Speelse kunstobjecten voor creatieve kunstliefhebbers - 2

ISBN 978-3-86828-492-8, “Spielobjekte - Die Kunst der Möglichkeiten”, Annja Müller-Alsbach en Frederik Schikowski, Kehrer Verlag, 2014, 208 pagina’s in box.

Museum Tinguely, Paul Sacher-Anlage 2, CH-4002 Basel, www.tinguely.ch.


Gerelateerde artikelen