Twee kunstenaars voor het voetlicht in een brochure

22 mei 2014

Voor de donateurs van de Stichting Ars et Mathesis verscheen weer de uitgave van de jaarlijkse brochure waarin het werk van kunstenaars, die op het gebied van “kunst en wiskunde” werken, centraal staat. Dit jaar werd de kunstenaarsbrochure tijdens de traditionele “Ars et Mathesisdag” in Utrecht aan de deelnemers gepresenteerd.

Twee kunstenaars voor het voetlicht in een brochure

Kunstbrochure Ars et Mathesis

In de nieuwe kunstbrochure 2009 geven auteurs en samenstellers Bruno Ernst en Rinus Roelofs een rijk geïllustreerd beeld over Monika Buch en István Orosz. De Nederlandse kunstenares Monika Buch speelt met geometrische voorstellingen, optische illusies en bewegende beelden. De op-art en beeldwisselingen spelen een belangrijke rol in haar met zorg gemaakte kunstwerken in acrylverf op doek of hout en in zeefdruktechniek. Het tweede deel van de brochure geeft een portret van de Hongaarse kunstenaar István Orosz en de tekeningen met optische illusies en zijn creatieve kracht voor het ontwerpen van anamorfosen. Hij ontwikkelde zich als een veelzijdig kunstenaar en ontwerpt affiches en theaterdecors. Als briljant tekenaar en bedenker van heel ingewikkelde illusies heeft hij ook voor de Hongaarse posterijen met succes postzegels ontwerpen. In de brochure vindt de lezer een veelheid aan voorbeelden van gerealiseerde tekeningen met onmogelijke bouwwerken, omkeer-plaatjes, zoekplaatjes en verwisselingen.

Twee kunstenaars voor het voetlicht in een brochure - 2 Twee kunstenaars voor het voetlicht in een brochure - 3

Een kunstbrochure van hoge kwaliteit. De kunstbrochure Monika Buch & István Orosz is te koop voor € 10 (exclusief de verzendkosten) via de webshop van Optische Fenomenen. Voor informatie over donateurschap van A&M raadpleeg de site www.arsetmathesis.nl.


Gerelateerde artikelen