Verrassende werken van kunstenaar Philip Taaffe

28 juli 2013

Het technisch subtiele en optisch stralend werk van de Amerikaanse kunstenaar en specialist op het gebied van zintuiglijke kunst, Philip Taaffe (1955, New Jersey), combineert veelal de optische vondsten van enige bekende kunstenaars met een geheel eigen stijl van vlakverdelingen en aanvullingen met patronen en herkenbare voorwerpen uit het leven en de fantasie.

Verrassende werken van kunstenaar Philip Taaffe

Das Leben der Formen

Als ontwerpthema in zijn werk koos hij voor het herscheppen van het paradijs als een virtuele visuele ervaring. In zijn werk zijn vormen van meerdere kunstuitingen uit Arabische, Keltische en Aziatische en vele andere culturen duidelijk herkenbaar. Door de keuze van specifieke vormen en kleuren en aantrekkelijke combinaties ontstaat er een spel van creatieve kunst met een sterke optische werking, dubbel beelden en bewegende abstracte beelden.

Voor de tentoonstelling “Das Leben der Formen” in het Kunstmuseum Wolfsburg ontwierp de kunstenaar een mix media object van antieke ornamenten. Het boek bij de expositie geeft een compleet beeld van zijn scheppingskracht met gebruik van moderne materialen, patronen en veel geduld om zijn kunstwerken te realiseren.

ISBN 978 3 7757 2120 2, “Das Leben der Formen”, Holger Broeker, Hatje Cantz Verlag, 2008, 240 pagina’s.


Gerelateerde artikelen