Voorlichtingsmaterialen voor een gewenste opleiding

15 juni 2015

Met een gerichte voorlichtingscampagne naar leerlingen op havo- en vwo-scholen, onder de naam PROEF!-campagne, geven medewerkers van de Stichting C3 en die van de Stichting Domein Applied Science voorlichting over mogelijke opleidingen. Met een algemene folder en een website bieden zij de informatie over opleidingen en beroepen binnen het domein Applied Science.

Voorlichtingsmaterialen voor een gewenste opleiding

Stichting Domein Applied Science

Om leerlingen alvast basisinformatie te geven over een bepaalde opleiding zijn meerdere compacte lesmodules opgezet. Alle elf lesmodules zijn verzameld in een zogenoemde PROEF!werkklapper. Met lesmodule 9 “Een technisch hoogstandje” stapt de leerling in de wereld van de technische natuurkunde en ontdekt daarin of kleur een illusie is. Leerlingen op niveau havo gaan daarmee direct aan de slag met een practicum over licht. Het docenten- en leerlingenmateriaal zoals in de inleiding is beschreven, is te downloaden via www.proef.info/docent. Module 9 is door ons geselecteerd uit een groter aanbod aan voorlichtingsmaterialen, omdat in deze module de unieke combinatie van licht-kleur-illusie aan de orde komt.

Voorlichtingsmaterialen voor een gewenste opleiding - 2

Voor de havo-leerling een keuzemoment om te ontdekken wat je met een studie Technische Natuurkunde kunt doen, en bij wat voor soort bedrijven je kunt gaan werken. De module 9 geeft een opdracht aan de leerling, beschrijft een practicum met diverse opdrachten en bevat een docentenhandleiding met de antwoorden en een beschrijving over de theorie achter de de specifieke opdracht. De rode draad in de lesmodule wordt gevormd door het resultaat van een interview met een persoon werkzaam als technisch natuurkundige bij Océ-Technologies in Venlo.

Vandaar ook de keuze voor kleur als belangrijk thema voor de kleurendrukkers. Aan de orde komen het prisma, het zien, absorptie en de reflectie van licht, de subtractieve en additieve kleurmenging en fluorescentie. Een leuke lesmodule voor actieve docenten. Voor het vinden van de juiste opleidingen welke je kunt volgen voor een aantrekkelijk beroep surf naar www.proef.info.


Gerelateerde artikelen