Vredesstoel van Duván geeft een opwindend visueel effect

25 maart 2020

Door ons bezoek aan de verkoopexpositie in de Open Art Galerie van Gerda Siebelt op 29 februari 2020 maakten wij kennis met de fascinerende schilderwerken, beschilderde borden, schalen, vazen en gebruiksvoorwerpen en metalen objecten van de Colombiaanse kunstenaar Duván López. Zijn kunstwerken zijn van hoge artistieke waarde en uitstraling en vragen om bijzondere aandacht en beoordelingen.

Vredesstoel van Duván geeft een opwindend visueel effect

De “optische” stoel van Duván is een magisch perspectivische constructie.

Tijdens de rondgang in de expositie “Back to Paradise” genoten wij van de resultaten van zijn schilderkunst. Ons oog viel direct op kleine gekleurde metalen constructies met contouren van bijzondere stoelen met een magisch perspectivische constructie. De “optische” stoel geeft al op een geringe kijkafstand een driedimensionaal effect.

Vredesstoel van Duván geeft een opwindend visueel effect - 2 Vredesstoel van Duván geeft een opwindend visueel effect - 3 Vredesstoel van Duván geeft een opwindend visueel effect - 4
De vredesstoel wordt door kunstenaar Duvál (re) aan de uitgever van nieuwsbrief OF overhandigd.

Wij zijn erg blij met dit wonderlijke werk. Kunstenaar Duván woont en werkt thans in de Spaanse stad Besalú, heeft een eigen galerie en een internationale bekendheid. De Schengenvredesstichting koos de stoel “Chair for Peace” als nieuw symbool voor de Luxemburgse Vredesprijs, die jaarlijks wordt uitgereikt op de historische plaats van het Europees Parlement. In 2019 viel de keuze voor het overhandigen van deze voorname prijs op dr. Jane Goodall.

Voor informatie over de kunstwerken en de activiteiten van kunstenaar Duván kunt u contact opnemen met Open Art Galerie, Neutor 15, 46326 in Borken (D) en via de website www.galerieopenart.de.