Weekkalender met optische illusies op 53 postkaarten

12 september 2013

Voor 2014 is een omklapbare weekkalender verschenen met 53 optische illusies, die gedrukt zijn op het formaat van postkaarten. Door perforaties zijn de kaarten ook te gebruiken om te beschrijven en te verzenden naar vrienden en bekenden.

Weekkalender met optische illusies op 53 postkaarten

Optische Illusionen

De samenstellers van de tafelkalender is het gelukt om een goede mix te vinden in een keuze uit bewerkte klassieke illusies en beschikbare nieuw ontworpen illusies. De onmogelijke driehoek, de café-muur, de onmogelijke kubus, de groter dan illusie en de draaiende cirkels zijn voorbeelden van klassieke illusies, die als varianten vorm gegeven zijn. Ook het gebruik van andere kleuren in bekende illusies is toegepast. Dat levert verrassende illusies op. De vaas van Rubin zorgt ook in deze set kaarten voor de magie van beeldwisselingen. Bij de voorbeelden is het fenomeen van de omkeerplaatjes afgebeeld. Rond de kerstdagen 2014 is op de kaart een tekst aangebracht, die ook na omkering van de kaart hetzelfde woord laat zien. De serie eindigt met een voorbeeld van een trompe-l’oeil. De afgebeelde onmogelijke bouwconstructies laten iedereen verbaasd reageren. Doordat de kaarten los van de klapkalender gebruik kunnen worden zijn ze daarna geschikt voor gebruik in educatieve situaties en kunnen ook zorgen voor algemeen vermaak.

GTIN 40-14489-10385-1, “Optische Illusionen”, Ingrid Bräuer en Jutta Kopf, arsEdition, 2013, kalender met 53 postkaarten en standaard.


Gerelateerde artikelen