Wintersymposium in teken van wiskunde en informatica

2 december 2016

Het Wintersymposium 2017 van de KWG, het Koninklijk Wiskundig Genootschap, wordt gehouden in het Academiegebouw van de Universiteit Utrecht op zaterdag 14 januari 2017. Het onderwerp is “Raakvlakken tussen wiskunde en informatica”. Vier wetenschappers nemen de bezoekers mee in de verschillende facetten van het interdisciplinaire onderwerp, dat zich mag verheugen in een toenemende aandacht.

Wintersymposium in teken van wiskunde en informatica

KWG Wintersymposium 2017

Informatie over de deelname en de kosten van deelname is te vinden op de website www.wiskgenoot.nl. Er vindt ook een informatiemarkt plaats, waaraan ook OF - Optische Fenomenen deelneemt. Voor de volledigheid melden wij ook de komst van het 53e Nederlands Mathematisch Congres op 11 en 12 april 2017 in Utrecht.

Wintersymposium in teken van wiskunde en informatica - 2
Stroming van Anosov. Eén van de prachtige serie beschikbare posters met wiskundige juwelen.

Ook bevelen wij een bezoek aan de reizende expositie “Imaginary - Wiskunde in sprankelende beelden” onze lezers aan. Gratis te bezoeken is de wiskundetentoonstelling. De schitterende beelden, unieke 3D-objecten en interactieve visualisaties laten niemand onberoerd. Voor meer informatie over de locaties, tijdstippen en de inhoud kijk op www.imaginarymaths.nl.


Gerelateerde artikelen