Wiskundigen vieren Pi-dag tijdens Mathématique 31415

1 februari 2015

De Pi-dag in 2015 is in de Amerikaanse datumnotatie wel een heel speciale dag, namelijk 3/14/15. Ook de derde en vierde decimaal in de ontwikkeling van pi doen namelijk mee. Er moet daarna nog een eeuw gewacht worden voor we weer zo’n unieke datumnotatie kunnen noteren!

Wiskundigen vieren Pi-dag tijdens Mathématique 31415

Pi-dag

Om deze feestdag voor pi, als symbool van de Wiskunde, te vieren organiseert Wisc op zaterdag 14 maart 2015, Pi-dag zelf, het evenement diner-soirée-mathématique 31415. Het geheel bestaat uit aan de wiskunde ontleend vijfgangen diner, dat on-derbroken wordt door diverse wiskundiggetinte entr’actes. Vooraf krijgen de deelnemers een glaasje Pi-wijn!

Wiskundigen vieren Pi-dag tijdens Mathématique 31415 - 2 Wiskundigen vieren Pi-dag tijdens Mathématique 31415 - 3 Wiskundigen vieren Pi-dag tijdens Mathématique 31415 - 4

Iedereen kan deelnemen aan het Pi-diner voor wiskundeliefhebbers, wiskunde haters en allen daartussenin! Kijk voor informatie en het deelnemen op http://pi-dag.nl. Ook voor postzegelverzamelaars met interesse voor het thema Wiskunde een unieke gebeurtenis om op voort te bouwen aan de postzegelcollectie en in het bijzonder te speuren naar zegeluitgiften met het symbool Pi.


Gerelateerde artikelen