Wiskundige objecten in driedimensies uit de printer

2 maart 2015

Het Duitse bedrijf MO-Labs van naamgever Oliver Labs, heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen en het 3D-printen van wiskundige driedimensionale objecten, die meestal beschreven kunnen worden door eenvoudige vergelijkingen met slechts twee variabelen. Tijdens de 21e Nationale Wiskunde Dagen 2015 presenteerde het bedrijf meerdere ontwerpen in vitrines en in een workshop.

Wiskundige objecten in driedimensies uit de printer

3D-printen van platonische lichamen

Daarin liet Oliver Labs deelnemers zien en ervaren hoe zijn wiskundige objecten gerealiseerd worden en welke verbluffende 3D-figuren kunnen ontstaan uit verrassend simpele formules en in een korte printtijd. Mathematische modellen kennen een lange schiedenis en werden al vroeg gebruikt in het onderwijs en voor presentaties. Het realiseren van deze modellen was een tijdrovende aangelegenheid en de modellen waren bijzonder kwetsbaar. Dankzij 3D-printing is het nu mogelijk om op snelle en effectieve wijze alle mogelijke modellen te realiseren met deze nieuwe reproductietechniek.

Wiskundige objecten in driedimensies uit de printer - 2 Wiskundige objecten in driedimensies uit de printer - 3

De firma van Oliver Labs heeft al een grote voorraad aan mathematische objecten beschikbaar en maakt op verzoek van klanten de meest ingewikkelde constructies in 3dimensies. Kijk ook op de website www.mo-labs.com naar de mogelijkheden voor eigen toepassingen.