Bij Technopolis stap je in de wereld van wetenschap

29 augustus 2015

Het Vlaamse doe-centrum voor wetenschap en technologie Technopolis bestaat dit jaar 15 jaar. Technopolis brengt met haar opstellingen en activiteiten wetenschap en technologie dichter bij de mens in alle leeftijdsgroepen. Om de kennis en informatie over te brengen beschikt het doe-centrum in Mechelen over meer dan 350 permanente interactieve opstellingen.

Bij Technopolis stap je in de wereld van wetenschap

Technopolis Mechelen (B)

De binnen- en buitenruimten van het doe-centrum zijn opgedeeld in herkenbare onderdelen van het educatieve concept. Er is een hoofdtentoonstelling met een mix van originele en interactieve opstellingen die de rol van wetenschap en technologie in het dagelijkse leven duidelijk maken. Bij het onderdeel Xplora ontdekken 8- tot 14-jarigen hun talent. Inspirience bevat een belevings- en experimenteerruimte, waarin jongeren en volwassenen aan de slag gaan met een high speed camera, spelen ze met magnetisme en maken kunstwerken met schaduwen of tekenen met licht.

Bij Technopolis stap je in de wereld van wetenschap - 2 Bij Technopolis stap je in de wereld van wetenschap - 3 Bij Technopolis stap je in de wereld van wetenschap - 4

Eigen creativiteit en persoonlijkheid staan hier centraal. Verder zijn er het kinder-doe-centrum, de doe-tuin, een filmzaal en een ruimte voor leraren met lesmateriaal. In het Atelier komen zowel 2D als 3D tekenen en programmeren aan bod en worden 3D voorwerpen en ontwerpen geprint. Met MyTechnopolis is het mogelijk om interacties te personaliseren met hulp van een polsbandje met RFID-technologie. Technopolis heeft ter voorbereiding van een bezoek veel educatief materiaal voor in de klas beschikbaar en wel in de vorm van kant-en-klare werkmappen aangepast aan het niveau van de leerlingen. Ook is Technopolis met materialen op verzoek aanwezig op scholen, met demo’s bij evenementen en op wetenschapsshows. Kijk op de website voor uitgebreide informatie, bereikbaarheid en de openingstijden.

Technopolis - Het Vlaamse doe-centrum, Technologielaan, B-2800 Mechelen, www.technopolis.be.


Gerelateerde artikelen