De nieuwe modetrends in 3dimensionale modefoto's

30 september 2016

De augustusuitgave van 2010 van het blad Madame bevat een uitgebreide rapportage over de nieuwe trends in de internationale modewereld. Zes modefotografen hebben in opdracht van Madame de opnamen in de 3D anaglyfentechniek uitgevoerd. Het zijn ruim 40 pagina’s geworden met driedimensionale foto’s van modellen die de kleding voor het nieuwe seizoen tonen in een omgeving van ruwe landschappen en in de ambiance van ruimtelijke kunst.

De nieuwe modetrends in 3dimensionale modefoto's

Madame augustus 2010 met 3D

Ook zijn er 3D-foto’s van damesaccessoires bij de nieuwe trends. Het geheel is aantrekkelijk gepresenteerd in samenwerking met modeontwerpster Annette Görtz. Het 3D-effect op de opnamen is niet spectaculair, maar wel interessant voor liefhebbers en verzamelaars van anaglyfenbeelden. De 2 opnamen van de folder komen uit de serie ruimtelijke achtergronden met optische en illusionistische verschijnselen, die door de toepassing van speciale 3D-software tot stand kwam. De modellen zijn in deze 3D omgevingen gemonteerd. Een uitstekend initiatief van het tijdschrift Madame.

De nieuwe modetrends in 3dimensionale modefoto's - 2 De nieuwe modetrends in 3dimensionale modefoto's - 3
Twee speciale bladzijden uit een bijlage van Madame met korte profielen en uitspraken van modefotografen, die bijdragen geleverd hebben aan de uitgebreide 3D rapportage. In de bijlage is ook de 3D bril opgenomen.


Gerelateerde artikelen