Geloof je ogen niet bij het kijken naar optische illusies

3 februari 2015

Voor individueel gebruik, voor samen of met meerdere vrienden, voor in de klas of de opvang, voor educatieve doeleinden of heel gewoon voor plezier, is het spel met verbazingwekkende optische illusies op 40 kleurrijke kaarten bijzonder geschikt. De kaarten worden geleverd in een stevig kartonnen doosje. Elke kaart is voorzien van een gemakkelijke of van een moeilijke opdracht. Telkens een leuke opdracht met een aantrekkelijke aanmoediging om nog eens goed te kijken naar het plaatje.

Geloof je ogen niet bij het kijken naar optische illusies

Verbazingwekkende optische illusies

De oplossingen of toelichtingen staan op de achterzijde van de plaatjes. Dansende stipjes verschijnen op de kruispunten van vierkantjes, een opvallende vreemde driehoek, een bloemenillusie, een olifant met een stel rare poten, een lijnenillusie, het jonge meisje of de oude dame, de vingerillusie of de springende kubussen, zorgen voor opwinding, verbazing en fascinatie. Voor iedereen vanaf 8 jaar bieden de 40 kaarten een geweldige bron van vermaak, spel en inspiratie en laten ons zien dat onze ogen niet altijd even betrouwbaar zijn.

Geloof je ogen niet bij het kijken naar optische illusies - 2 Geloof je ogen niet bij het kijken naar optische illusies - 3

ISBN 978-90-447-4157-5, “Verbazingwekkende optische illusies”, Uitgeverij Deltas, 2014, kartonnendoosje met 40 experimenteerkaarten.


Gerelateerde artikelen