Werk van Auguste en Louis Lumière op postzegelblokken

23 februari 2015

Verzamelaars van thematische postzegels op het gebied van historische ontwikkelingen van foto en film en de bijbehorende apparatuur en systemen worden de laatste maanden regelmatig verrast op prachtige filatelistische juweeltjes van ontwerpen. Rondom de vele uitvindingen en activiteiten van de beroemde gebroeders Lumière kunnen telkens weer specifieke ontwerpen gepresenteerd en uitgegeven worden.

Werk van Auguste en Louis Lumière op postzegelblokken

Geschiedenis van de film

De postzegelverzamelaars zijn er blij mee en worden daarmee op een aangename wijze op de hoogte gebracht van hun bijzondere uitvindingen en belangrijke bijdragen aan de film en de internationale filmindustrie, die aan het eind van de 19e eeuw in Parijs tot ontwikkeling kwam. Liefhebbers van de geschiedenis van de film kunnen veel leren van de prachtige beelden op postzegelformaat. Vorig jaar waren er een aantal jubilea te vieren en te herdenken.

Werk van Auguste en Louis Lumière op postzegelblokken - 2 Werk van Auguste en Louis Lumière op postzegelblokken - 3 Werk van Auguste en Louis Lumière op postzegelblokken - 4


Gerelateerde artikelen