3D-Bulletin geeft aandacht aan komst 3D virtual reality

15 juli 2015

De tweede uitgave van het 3D-Bulletin in 2015 geeft in een groot artikel een beeld over de ontwikkelingen op het gebied van de Virtual Reality bril. Met de VR-bril zie je overal 3D om je heen! Door de verkenning van de markt denkt auteur Robert v/d Brink dat er in de komende jaren sprake is van een nieuwe 3D hype. Ook is er informatie over een aantal series comics met 3D covers, uitgebracht door DC Comics.

3D-Bulletin geeft aandacht aan komst 3D virtual reality

3D-Bulletin 202

Uit een fotografische stereoverzameling kwamen glazen stereodia’s tevoorschijn met opnamen van de Wereld Expo 1958 te Brussel. Deze stereodia’s zijn gescand en een deel ervan is afgebeeld in het blad.
Uit de collectie Jac. G. Ferwerde zijn 21 kleurrijke stereoparen afgedrukt. Gert-Jan Wolkers komt regelmatig noviteiten tegen op de markt van 3D-foto- en filmapparatuur. Hij beschrijft nu de Vivitar T135 3D camera en zijn prachtige 3D-anaglyfenplaatjes, die hij maakte met dit apparaat.

3D-Bulletin geeft aandacht aan komst 3D virtual reality - 2

De eerst resultaten van deze goedkope 3D camera zijn afgedrukt in het blad en zien er veelbelovend uit. Job van de Groep experimenteert met de onmogelijke kubus in 3D en laat zijn merkwaardige resultaten op 3D foto’s zien. Hij werd geïnspireerd door het mannetje op een bank met een onmogelijke kubus in zijn handen op een tekening van M. C. Escher. Matthieu van der Sluis bespreekt een universele 3D bril voor vele toepassingen bij 3D beelden.

De hoofdredacteur Dennis Boersma heeft het geheel aangevuld met gegevens vanuit de vereniging en een schat aan 3D foto’s. Voor aanvullende informatie en een lidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie kijk op de website www.stereofotografie.nl.


Gerelateerde artikelen