Actief spelen en leren met driedimensionale plaatjes

14 september 2016

De uitgever van diverse speelse boekjes met driedimensionale anaglyfen beelden heeft opnieuw een geweldige 3D uitgave op de markt gebracht. “Abenteuer in 3D” is samengesteld door een combinatie van de inhoud van zeven eerder verschenen 3D boekjes. De vertellende en spannende verhalen zijn afgewisseld met kleurrijke en met driedimensionale plaatjes, waarop de onderwerpen op fascinerende wijze in diepte kunnen worden bekeken. In het nieuwe dikkere boek vinden de lezers de thema’s Dinosauriërs, IJstijd, De Mens, Haaien, Piraten, Roofkatten en Reptielen.

Actief spelen en leren met driedimensionale plaatjes

Abenteur in 3D

Elk thema is gedetailleerd beschreven en van prachtige 3D-foto’s, tekeningen en details voorzien. In het deel over de mens laat de auteur zowel de buitenzijde als de binnenzijde van de mens in details zien, aan de hand van anatomische modellen. Hij gaat in op de uiterlijke kenmerken en bespreekt onze zintuigen. Extra aandacht is er voor de bouw en werking van onze hersenen en voor een aantal bedreigingen voor de mens, waardoor zij ziek worden.

Actief spelen en leren met driedimensionale plaatjes - 2 Actief spelen en leren met driedimensionale plaatjes - 3 Actief spelen en leren met driedimensionale plaatjes - 4

Het leven van reptielen en roofkatten is al heel lang geleden gestart. Daarvan laat de auteur 3D beelden zien. Ook het jagen op ander wild geeft een bijzonder beeld van deze groep wilde dieren. Zo’n 2,5 miljoen jaar geleden is de ijstijd begonnen. Hoe deze tijd begon en wat de gevolgen voor mens en dier waren, is duidelijk verklaard. Dankzij de 3D foto’s wordt het beeld van de toen levende dieren indrukwekkend.

ISBN 978-3-86706-071-4, “Abenteur in 3D”, Heather Amery, Paul Harrison, Lynn Gibbons en Chris Coode, Premio-Verlag, 2008, 126 pagina’s + 3D bril.


Gerelateerde artikelen