Speciale fotograficaveiling tijdens periode photokina

14 september 2016

Met een extra groot aanbod aan fotografie- en filmproducten uit de begin periode van de fotografie en uit latere ontwikkelingen start de tweedaagse veiling Fotografica & Film bij Auction Team Breker in Keulen op 23 september 2016. Deze 139e veiling valt op beide dagen 23 en 24 september samen met de internationale vak- en consumentenbeurs photokina 2016 in Keulen.

Speciale fotograficaveiling tijdens periode photokina

Auction Team Breker

Door vooraf de extra dikke geïllustreerde catalogus aan te schaffen of enige tijd vrij te maken voor het bezichtigen van alle of specifieke veilingstukken is het mogelijk om tijdens de veiling gericht te bieden op één of meerdere favoriete veilingstukken. Ook is het mogelijk om vooraf schriftelijk aan de veiling deel te nemen. Het veilingteam onder leiding van Uwe H. Breker is telkens weer in staat om verzamelaars en beheerders van museale collecties te verrassen met prachtige en meestal unieke en waardevolle apparaten, fotografica- en filmonderdelen, boeken en tijdschriften, brochures en handleidingen, optisch speelgoed en foto’s in allerlei uitvoeringen.

Bij het doornemen van de fotograficaschatten valt meteen de grote hoeveelheid aan stereoscopische apparatuur en bijbehorende producten en resultaten op. In de hoeveelheid van bijna 1000 ingeleverde items vinden we ruim 200 stereoscopische stukken. Dit thema is sterk vertegenwoordigd door stereofotocamera’s gemaakt in Duitsland, in Frankrijk, in Amerika, in Engeland, in Italië en in verschillende andere landen. Voorts is er een ruim aanbod aan stereokijkers voor het beoordelen van 3D-foto’s en 3D-dia’s, met onder andere apparaten uit de 19e eeuw in de uitvoeringen van het systeem van Holmes of als tafelapparaat.

Speciale fotograficaveiling tijdens periode photokina - 2
Voorbeelden van ter veiling aangeboden stukken.

Er is een ruim aanbod aan houten kasten, die meerdere stereokaarten bevatten. Van het bekende merk Raumbild-Verlag is een schat aan authentieke albums met stereoscopische afbeeldingen en 3D kijker beschikbaar. Voor verzamelaars van 3D attributen, apparaten en vooral 3D foto’s een schatkamer vol met rariteiten en fascinerende veilingstukken om te bezitten.

Balgcamera’s en portretcamera’s worden aangeboden om te bieden. Alle producten zijn afgebeeld in de perfect verzorgde catalogus (€ 28 per stuk). In de catalogus is tevens een geweldige hoeveelheid aan antieke fotolenzen en -objectieven, klap- en balgcamera’s en fotografieën uit de begin periode van de fotografie weergegeven. Het overzicht eindigt met een aanbod aan enige zeldzame fotoalbums en -collecties. Van bijna alle veilingstukken zijn de fabrikant gegevens, de herkomst en de belangrijkste gegevens en kwaliteitskenmerken beschreven. Kijk voor de aankoop van de catalogus, spelregels voor schriftelijk en persoonlijk bieden op www.Breker.com.