Affiches uitermate geschikt voor reclames en berichten

13 september 2016

Op dinsdag 20 september 2016 vindt in de Weense vestiging van het internationale veilinghuis Dorotheum een veiling plaats van geëmailleerde reclameborden, film-, theater- en fotohistorica, comicfiguren en affiches van voorstellingen en evenementen. Recent verscheen een bijbehorende catalogus met uitgebreide beschrijvingen van de veilingstukken en de afbeeldingen van de meeste aangeboden stukken. In de catalogus (€ 15 en vooraf verkrijgbaar) is een hoeveelheid van 270 items vermeld.

Affiches uitermate geschikt voor reclames en berichten

Veilinghuis Palais Dorotheum

Bij een deel van de items is de beoordeelde kwaliteit van het specifieke veilingstuk aangegeven. In het gedeelte geëmailleerde borden is in het algemeen sprake van borden voor reclamedoeleinden en kunnen liefhebbers en verzamelaars ook bieden op geëmailleerde borden met producten, bedrijfslogo’s en bedrijfsnamen. Ook zijn er drie borden ter veiling beschikbaar die ooit waren bevestigd op de brievenbussen van de Oostenrijkse Posterijen.

Affiches uitermate geschikt voor reclames en berichten - 2
Voorbeelden van film affiches van rond 1952.

Bijzonder zijn drie kleine gok- en speelautomaten en twee kleine series etalagepoppen in de grootte van kinderen. Daarna zijn items gereserveerd voor affiches in kartonnen en papieren uitvoeringen met afbeeldingen uit wintersportplaatsen, voor reizen, voor tentoonstellingen en evenementen en met sportieve activiteiten. Sommige affiches dateren uit de jaren tussen 1900 en 1920. Ook een serie affiches met pin-ups, filmsterren en personen uit toneel- en theatervoorstellingen worden geveild. Het veilingaanbod eindigt met enkele verzamelingen historische foto’s en litho’s met figuren uit beroemde tekenfilms.

Voor meer informatie over kijkdagen en biedingen kijk op www.dorotheum.com.
Palais Dorotheum, Dorotheergasse 17, A-1010 Wien.


Gerelateerde artikelen