Belevenissen tijdens reizen in driedimensies herbeleven

6 augustus 2017

De eerste twee uitgaven van 2017 van het verenigingstijdschrift Stereoscopy bevatten zoals gebruikelijk meerdere 3D-foto’s als getuigenissen van vakantiereizen, bezoeken aan musea, evenementen, natuur, cultuur, hobby’s en nieuwe producten en instructies voor perfecte 3D-opnamen en 3D-projecties. Stereoscopy verschijnt elk kwartaal voor leden van de International Stereoscopic Union - ISU. In 1-2017 is er aandacht voor tweejaarlijks plaatsvindende internationale ISU-3D-congres Irvine (USA) met uitgebreide informatie over de activiteiten en natuurlijk voorzien van 3D-foto’s van de te bezoeken locaties.

Belevenissen tijdens reizen in driedimensies herbeleven

Stereoscopy 2-2017

Bijzonder is de 3D-fotoreportage van de belevenissen op en in de omgeving van het beloopbare en openbare kunstproject van Christo “The Floating Piers” in het Italiaanse Iseo meer. Een uniek project van Christo dat voldeed aan de verwachtingen van het publiek, de kunstenaar en organisatoren. Door de 3D-foto’s is het avontuur ook te beleven door de thuisblijvers. Een artikel over het zelf maken en afdrukken van 3D-lenticulaire afbeeldingen laat de eenvoud ervan zien. Ook zijn er tips voor het realiseren van de perfecte anaglyfenfoto’s in hyperstereo. De uitgave sluit af met een serie mooie voorbeelden van de kunst van 3D-foto’s.

Belevenissen tijdens reizen in driedimensies herbeleven - 2 Belevenissen tijdens reizen in driedimensies herbeleven - 3 Belevenissen tijdens reizen in driedimensies herbeleven - 4

Vanzelfsprekend geeft uitgave 2-2017 ook een uitgebreid beeld van veel activiteiten tijdens het ISU-wereldcongres in Irvine. Meerdere Amerikaanse stereoclubs werkten mee om er een succes van te maken. In de openlucht werden enkele 3D-films uit de 50-jaren vertoond. In een kleurrijk geïllustreerd artikel brengt de auteur een volledig beeld over de techniek en het gebruik van high dynamic range fotografie. Deze kunst van het realiseren van extreme kleuren, contouren en contrasten op foto’s is eenvoudig bruikbaar bij stereofotografie om 3D-opnamen een fascinerende uitstraling te geven. Een beschrijving van de Samsung NX 1000 camera voor gebruik bij stereo-opnamen, tips over toepassing van StereoPhoto Maker en een galerie van 3D-foto’s sluiten ook dit gedeelte af.


Gerelateerde artikelen