Marilyn Monroe in 3D

25 juli 2017

Met het ontwerpen, samenstellen en uitgeven van het unieke fotoboek “Marilyn Monroe in 3-D” voegt de Spaanse auteur, verzamelaar en stereofotograaf Frederic Cabanas een bijzonder en interessant boek toe aan de reeks fotoboeken over deze legendarische filmster uit Hollywood. De auteur heeft door zijn ervaring met de techniek van conversie van gewone foto’s naar driedimensionale foto’s al vele stereofoto’s gemaakt.

Marilyn Monroe in 3D

Marilyn Monroe in 3-D

Als verzamelaar van publicaties, foto’s en attributen over Marilyn, met een bibliotheek van ruim 1500 unieke stukken, is hij tevens een kenner van het werk en het leven van deze actrice. De inhoud van het boek is gebaseerd op de technieken en het gebruik van de 3-D fotografie in combinatie met een selectie van mooie plaatjes van deze bijzondere vrouw. De auteur laat de lezer ook kennismaken met de allereerste glamour foto’s in 3-D en geeft een beeld van het gebruik ervan in tijdschriften en publicaties.

In het boek zijn daarom meerdere anaglyfen afgebeeld, die Marilyn Monroe laten zien als bekend fotomodel. Hoe hij de tweedimensionale foto’s omzet in stereofoto’s laat hij op een compacte wijze zien. Het geheel is een uniek fotodocument over het bijzondere leven van Marilyn Monroe geworden en laat kenners en liefhebbers met de mogelijkheden van de conversie van 2D naar 3D kennismaken. De charme en aantrekkelijkheid van de actrice komt in de stereofoto’s duidelijk tot uitdrukking.

Het 3-D fotoboek is in een gelimiteerde editie verschenen in een oplage van slechts 1000 stuks en bevat bijna 100 afbeeldingen. De tekst is weergegeven in het Catalaans, Spaans en Engels. Dit boek mag niet ontbreken in de verzameling van stereofotografen en andere liefhebbers van 3D techniek en 3D fotoboeken en bij fans van Marilyn Monroe. Het boek wordt compleet geleverd met een rood/blauw anaglyfenbril en een stereobril.

ISBN 84 931996 2 1, “Marilyn Monroe in 3-D”, Frederic Cabanas, D’Octavià edicions, 2002, 98 pagina’s.
Bestellingen kunnen rechtstreeks geplaatst worden bij de uitgever D’Octavià edicions, Santiago Rusiñol 54, Sant Cugat 08190 Barcelona, Spain.


Gerelateerde artikelen