Bewonder 3D technieken en 3D beelden op de Open Dag

12 juli 2017

De Nederlandse Vereniging voor Stereofotografie houdt haar jaarlijkse Open Dag op 23 september 2017 in de 3D-projectieruimten in het gebouw ’t Visnet te Huizen. Op de Open Dag 2017 van de NVvS kan iedereen kennismaken met de fascinerende wereld van stereofotografie en andere 3D beeldtechnieken.

Bewonder 3D technieken en 3D beelden op de Open Dag

Open Dag op 23 september 2017

Tijdens de Open Dag zijn er 3D projecties en demonstreren leden hoe zij hun fascinerende hobby in de praktijk brengen. Hierbij is aandacht zowel voor het maken van stereo-opnamen als voor de verschillende mogelijkheden om stereo-opnamen te bekijken. Ook is er veel aandacht voor 3D-VR-technieken en VR-apparatuur.

Bewonder 3D technieken en 3D beelden op de Open Dag - 2 Bewonder 3D technieken en 3D beelden op de Open Dag - 3 Bewonder 3D technieken en 3D beelden op de Open Dag - 4

Combinaties van 3D-VR-bril met een smartphone, het gebruik van 3D-VR-lenzen en het kijken naar 3D-content zijn voor kennismaking beschikbaar. Bovendien is er een informatie- en productenmarkt buiten de projectieruimte, waar materialen op het gebied van de 3D fotografie en andere 3D beeldtechnieken onder de aandacht worden gebracht.

De toegang tot de Open Dag is voor iedereen geheel gratis. Door de versnelde digitalisering van beeld- en registratietechnieken worden alle 3D projecties met digitale 3D projectoren uitgevoerd. Maar ook het rea-liseren van stereoscopische opnamen gaat inmiddels ook digitaal met 3D camera’s. De 3D opnamen worden digitaal bewerkt. Belangstellenden kunnen zich desgewenst tijdens de Open Dag aanmelden voor een lidmaatschap van de stereovereniging. Voor actuele informatie raadpleeg de site van de NVvS: www.stereofotografie.nl.


Gerelateerde artikelen