Driedimensionale plaatjes voor anatomisch onderzoek

18 juni 2017

In een geplande serie leerboeken voor het hoger en universitair onderwijs en wetenschappelijk onderzoek in de anatomie is in de reeks Neuroanatomie 3D het eerste deel over de bouw van de hersenzenuwen en schedelbasis voor gebruik beschikbaar. In het boek met een ringband krijgt de lezer alle voor praktisch gebruik en studiedoeleinden belangrijke en toetsbare informatie over deze onderwerpen in de studie geneeskunde en in de gezondheidszorg.

Driedimensionale plaatjes voor anatomisch onderzoek

Neuroanatomie 3D

Het bijzondere aan dit studieboek zijn de vele afbeeldingen met een 3dimensionaal visueel effect in de getoonde anatomische structuren. Scherpe en gedetailleerde afbeeldingen van verschillende preparaten tonen de hersenen en de complete schedel aan de binnen- en buitenzijde. Met een speciale 3D anaglyfenbril op krijgen de 3D-plaatjes een extra dimensie en lezers extra informatie over de unieke vormen van de modellen.

Naast elk 3D-plaatje is hetzelfde plaatje in 2D beschikbaar met schematische verwijzingen en toelichting op de belangrijkste onderdelen van het model of de structuur. En natuurlijk zijn de modellen, structuren en detailleringen uitgebreid in medische taal toegelicht. Het neuro-anatomische vakgebied is een combinatie van fascinatie, spanning, uitdaging en vol met complicaties. Alleen door zeer gedetailleerde bestuderingen en microscopische analyses van medische preparaten krijgen studenten inzicht in de opbouw. De 3D-anaglyfenplaatjes geven extra inzicht.

ISBN 978-3-86541-529-5, “Neuroanatomie 3D”, Markus Kipp, Lars-Ove Brandenburg en Frank Sobotta, Lehmanns Media, 2013, 111 pagina’s + 3D-anaglyfenbril.