Studies in Perceptie

17 juni 2017

Het Engelstalige referentieboek “Studies in Perception and Action” bevat een geselecteerde hoeveelheid teksten van voordrachten, die gehouden zijn tijdens de elfde Internationale Conferentie over Perceptie. Deze in hoog aanzien staande conferentie vond plaats in de maand juni 2001 in de conferentieruimten van de Universiteit van Connecticut in de plaats Storrs, CT, USA.

Studies in Perceptie

Studies in Perception and Action VI

Wetenschappers en andere deskundigen uit de verschillende onderdelen van het vakgebied brachten in diverse voordrachten de resultaten van wetenschappelijk onderzoek voor het voetlicht. Alle voordrachten hebben een sterke wetenschappelijke benadering en beschrijven in het algemeen een klein gedeelte van een onderwerp.

Het boek bevat onder andere teksten van voordrachten over “Geluidsperceptie”, “Visuele informatie voor topsporters”, “Bewegingen van het oog”, “De menselijke motoriek” en “Kinematische redundantie in bewegingen”. Het geheel aan behandelde onderwerpen is verdeeld in acht secties. Na elke uitwerking van een voordracht geeft de auteur een beeld van referentiebronnen over het specifieke onderwerp. Het referentieboek door en voor wetenschappers sluit af met een trefwoordenregister.

ISBN 0 8058 4030 3, “Studies in Perception and Action VI”, Gregory A. Burton en Richard C. Schmidt, Lawrence Erlbaum Associates, 2001, 247 pagina’s.