Betoverende stickers in het M.C. Escher stickerboek

29 juli 2018

Door de extra aandacht voor het leven en de werken van de internationaal bekende Nederlandse graficus Maurits C. Escher vallen publicaties met zijn werk bijzonder op bij een rondgang op een boekenmarkt. Tijdens de verkoopmarkt in het Museum 3.Dimension in Dinkelsbühl (D) kwamen wij in het bezit van een leuk stickerboekje met 79 fantasievolle stickers. De betoverende ruimtelijke voorstellingen en de in elkaar overgaande voorstellingen van vogels, vissen, reptielen en vlinders in uniek ontworpen vlakverdelingen hebben bijgedragen aan de populariteit van Escher.

Betoverende stickers in het M.C. Escher stickerboek

Het M.C. Escher Stickerboek

De uitvoering van de stickers zijn ontworpen voor meervoudig gebruik om boeken, dozen, ramen en muren te versieren. De gebruikte patronen en afbeeldingen zijn reproducties van originele kunstwerken van M.C. Escher (1898-1972). Hij werd geboren op 17 juni 1898 in Leeuwarden, voor 2018 één van de Culturele Hoofdsteden van Europa en in de stad waar momenteel een grote expositie met kunstwerken van Escher tot en met 28 oktober 2018 in het Fries Museum plaatsvindt. Op jonge leeftijd wilde hij alleen maar tekenen en grafische kunsten beoefenen.

Hij wilde een kunstenaar worden en na zijn studie trok hij naar Italië. Van 1923 tot 1935 woonde hij in Rome en maakte meerdere reizen door het land. In Italië leerde hij ook zijn vrouw kennen en twee van zijn drie zonen werden daar geboren. Zijn werk concentreerde zich op het vervaardigen van realistische landschappen en stadsgezichten. Na 1937 realiseerde hij verrassende zinsbegoochelende voorstellingen, visuele constructies en onmogelijke figuren.

ISBN 978-90-254-1381-1, “Het M.C. Escher Stickerboek”, Uitgeverij Piramide, 1995, 12 bladen.


Gerelateerde artikelen