De geschiedenis van de holografie (3)

7 mei 2024

Extra aandacht is er voor de computer-gegenereerde hologrammen en de ontwikkelingen in de holografische fotogevoelige films. In het derde deel beschrijft de auteur de mens achter het hologram. Onder de aandacht van de lezer worden gebracht de onderzoekende, zakelijke, technische, wetenschappelijke en de kunstzinnige holograaf. In enkele illustraties ziet men de holograaf aan het werk in zijn studio. Artistieke kwaliteiten bij sommige holografen heeft geleid tot een erkenning van de holografie als een kunstuiting.

De geschiedenis van de holografie (3)

Holographic Visions

Met name in de tachtiger jaren ontstonden er steeds meer werkgroepen en clubs van personen met interesse in de holografie en kwam er veel vraag naar het exposeren van hologrammen. Tijdens tientallen symposia werden de nieuwste ontwikkelingen besproken en overgebracht. De holografie bevond zich in een stroomversnelling. De ontwikkelingen in de holografie als marketing en promotie medium en de enorme commerciële waarde ervan wordt uitgebreid toegelicht in het vierde deel van dit omvangrijke boek over één van de mooiste uitvindingen in de 20e eeuw, met een geweldige en uitdagende toekomst in de 21e eeuw.

De geschiedenis van de holografie (3) - 2 De geschiedenis van de holografie (3) - 3 De geschiedenis van de holografie (3) - 4

Het boek beschrijft commerciële successen, maar heeft ook aandacht voor economische en zakelijke teleurstellingen bij de verkoop van diensten en holografische producten. Uitgebreide registers met personen, publicaties en trefwoorden sluiten deze zeer bruikbare referentiebron voor de actieve wereld van optica en holografie op complete wijze af.

ISBN 0 19 857122 4, “Holographic Visions”, Sean F. Johnston, Oxford University Press, 2006, 518 pagina’s.


Gerelateerde artikelen