De magie van priemgetallen voor een postzegelcollectie

5 augustus 2018

Het thematisch verzamelen van postzegels geeft de verzamelaar extra zin om meer te weten te komen over het gekozen onderwerp of thema. Ook het speuren naar alle bijbehorende postzegels is een uitdaging voor de verzamelaar en de kosten voor het aanschaffen van de postzegels kunnen gestuurd worden. Door de recent verschenen publicatie Michel Rundschau 8/2018 werd de redactie van OF ook geïnspireerd door het onderwerp “Priemgetallen” en werd meteen een blik geworpen op postzegels in de eigen OF-Postzegelcollecties. En zie daar: er zijn volop postzegels te vinden in het thema “Priemgetallen op postzegels.

De magie van priemgetallen voor een postzegelcollectie

Michel Rundschau 8/2018

De publicatie met nieuw verschenen postzegels en poststukken brengt uitgebreid een artikel over dit merkwaardige onderwerp uit de wiskunde. Priemgetallen zijn gedefinieerd en hebben een magische aantrekkingskracht in de getaltheorie, een gebied binnen de wiskunde. Michel Rundschau is een uitgave voor postzegelverkopers en -verzamelaars en verschijnt maandelijks. Voor informatie www.michel.de.

De magie van priemgetallen voor een postzegelcollectie - 2 De magie van priemgetallen voor een postzegelcollectie - 3 De magie van priemgetallen voor een postzegelcollectie - 4


Gerelateerde artikelen