De meest prominente kunstenaars ter wereld

9 mei 2017

Om uit het geweldige aanbod aan werken van kunstenaars een selectie te maken van slechts 100 namen en afbeeldingen voor publicatie in een kunstboek moet er veel werk verzet worden. Het is de auteur van het nieuwe kunstboek gelukt om een prachtig kunstpalet uit acht eeuwen kunstgeschiedenis te presenteren in een informatieve opmaak. Voor liefhebbers van kunst als eerste kennismaking een geweldige inspiratiebron om daarna meer te weten te komen over de kunstenaar.

De meest prominente kunstenaars ter wereld

100 Great Artists

De auteur heeft honderd toonaangevende en invloedrijke kunstenaars geselecteerd uit een periode van de 13e eeuw tot de met de 20e eeuw. Van de kunstenaar zijn telkens twee representatieve kunstwerken afgebeeld, waarvan er één pagina groot. Tevens geeft een biografie een beeld van interessante gebeurtenissen in het leven en werk van de betreffende kunstenaar en wordt in de begeleidende tekst veelal een relatie gegeven tot het werk van anderen.

Door een fascinerende kaleidoscoop van stijlen, vormen, fantasieën, modebeelden, scènes en onderwerpen uit tijdsbeelden is een geïllustreerd geheel ontstaan, dat elke kunstliefhebber zeker zal bevallen. Het is een interessante kunstreis geworden langs de creaties van beroemde kunstenaars. In de selectie van vertegenwoordigers van westerse kunst is opgenomen het werk van Archimboldo, Blake, Botticelli, Bruegel, Dalí, Dürer, Gaugin, Van Gogh, Hogarth, Picasso, Vermeer en Warhol.

ISBN 0 572 03161 0, “100 Great Artists”, Charlotte Gerlings, Arcturus Publishing Limited, 2006, 208 pagina’s.


Gerelateerde artikelen