De mens op onderzoek

8 mei 2017

Ook het tweede deel van de NWO-serie “Wetenschap in Nederland” belooft voor velen weer een aantrekkelijke uitgave te zijn over de stand van zaken in het wetenschappelijk onderzoek in ons land. De titel “Op onderzoek” staat synoniem voor een verrassende ontdekkingsreis in vele aandachtsgebieden van wetenschap en techniek, waarin dagelijks honderden onderzoekers werken aan het ontginnen van onbekende gebieden en het aanvullen van eerdere bevindingen. In het nieuwe boek geven meer dan honderd personen de resultaten van hun inspanningen uit de fascinerende wereld van de wetenschap voor gebruik door mens en maatschappij.

De mens op onderzoek

Op onderzoek

De rijk geïllustreerde publicatie geeft een boeiend en uiterst leerzaam beeld van de wetenschapsbeoefening in Nederland in de afgelopen periode. De samensteller heeft gezorgd voor een schat aan leuke en prikkelende onderwerpen, die zorgt voor aanhoudende belangstelling en inspiratie.
Het instituut “Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek” zorgt al meerdere jaren voor mogelijkheden en financiële middelen om wetenschappers hun ideeën vorm en inhoud te geven.

NWO investeert via persoonsgebonden subsidies voor de best denkbare plannen. Het resultaat is zeer divers en is van hoge kwaliteit. De selectie uit de resultaten is verdeeld in thema’s met samenhangende onderwerpen als klimaat & milieu, oorlog & vrede, van lijf & leden, met elkaar, blik op oneindig en alles is chemie. Artikelen als “Op zoek naar een tweede aarde”, “IJskoud kijken” en “Trip naar nano” zijn slechts enkele van de creatieve bijdragen aan deze voortreffelijke NWO-publicatie.

ISBN 978 90 8506 512 8, “Op onderzoek”, Marcel Senten, Uitgeverij Boom, 2007, 248 pagina’s.


Gerelateerde artikelen