De wiscwandeling brengt de wandelaar door Amsterdam

20 juni 2015

Wandelen is voor velen een plezierige bezigheid en levert veelal na de inspanning een belangrijke bijdrage aan onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. In een aantal gevallen is aan een wandeling een opdracht of een doel gekoppeld. Voor de wandelaars geeft dat een extra uitdaging om van de geplande wandeling volop te genieten. Bekend zijn wandelingen bij de wandelverenigingen en andere sportieve organisaties.

De wiscwandeling brengt de wandelaar door Amsterdam

Wiscwandeling - een wiskundetocht door Amsterdam

Ook zijn er in ons land regelmatig architectuur en historische tochten. Door Hans Wisbrun is echter, al in 1996, een wiskundewandeling uitgezet. Hij koos daarvoor Amsterdam als startpunt en liet daarvoor ook een wandelgidsje maken. Van dit boekje verscheen recent de derde druk. Reden voor ons om daar aandacht aan te besteden. Hij noemde dit initiatief de “Wiscwandeling - een wiskundetocht door Amsterdam”. De wandeling start bij Centraal Station Amsterdam en duurt ongeveer 1,5 uur.

Aan de omgeving waar de wandelaar zich bevindt worden telkens prikkels ontleend om wiskundevragen te stellen. Zo geniet je van de omgeving en maakt het mogelijk om op actieve wijze naar de bebouwde omgeving te kijken. Door deze wandeling alleen of met meerdere vrienden en bekenden te maken krijgt het geheel een extra gezellig karakter en leer je al snel veel tot nu toe onbekende bouwwerken en situaties kennen. Er staan praktische tips in het boekje. Boekjes zijn te bestellen via www.hanswisbrun.nl.

ISBN 978-90-75708-04-2, “Wiscwandeling - een wiskundetocht door Amsterdam”, Hans Wisbrun, eigen druk, 2015, 3e druk, 24 pagina’s.


Gerelateerde artikelen