Een fascinerend kijkvenster voor avonturen in het heelal

29 september 2013

Ter gelegenheid van het Astronomiejaar 2009 verschijnen er regelmatig publicaties over de fascinatie van de astronomie van het heden. Maar ook het verleden krijgt de nodige aandacht van auteurs en uitgevers.

Een fascinerend kijkvenster voor avonturen in het heelal

Unser Fenster zum Weltraum

In het nieuwe boek “Unser Fenster zum Weltraum” geven de auteurs een boeiend en geïllustreerd beeld over het ontstaan en de betekenis van de astronomie voor ons dagelijks leven, wetenschap en onderzoek. De uitvinding van de telescoop is één van de belangrijkste feiten in de lange historie van de astronomie. Gedurende meerdere duizenden jaren moesten sterrenkundigen volledig vertrouwen op een eigen visuele waarneming om de vele geheimen in het universum te onderzoeken en op te lossen. De telescoop onthulde een grote rijkdom aan nieuwe astronomische schatten. Het prachtige plaatjes en verhalenboek geeft lezers een inspirerend beeld van kennis en vernuft van vroegere wetenschappers en moderne astronomen. De ruimtevaart van de afgelopen eeuw heeft geprofiteerd van de innovatieve en magische voortgang in een periode van 400 jaar sterrenkunde.
In de omslag van dit leerzame boek is een begeleidende DVD opgenomen. De DVD “Eyes on the Skies” geeft indrukwekkend beeldmateriaal over de telescoop in al zijn facetten, de betekenis voor het onderzoek en de toepassingen in de praktijk. Unieke opnamen door wereldbekende telescopen geven de inhoud van het boek en de DVD een fascinerend en onvergetelijk gezicht.

ISBN 978-3-527-40867-2, “Unser Fenster zum Weltraum”, Govert Schilling en Lars Lindberg Christensen, Wiley-VCH Verlag, 2009, 132 pagina’s.


Gerelateerde artikelen