Een groep jonge architecten vormt een kunstenaarsclub

18 april 2020

Het kleurrijke kijk- en doeboek “Über die Brücke zu den Farben” heeft, zoals de titel al aangeeft, een 100 % relatie met het bekende Brücke-Museum in Berlijn. Het geheel is een opvallend kunst-belevenis-boek geworden met een gedetailleerde behandeling van een schat aan kunstwerken, die behoren tot de collectie van dit bijzondere museum.

Een groep jonge architecten vormt een kunstenaarsclub

Über die Brücke zu den Farben

De opzet van de inhoud van het boek is ontwikkeld voor gebruik door leerlingen in de groep van 10- tot 12-jarigen en vertelt rijk geïllustreerd de historie van kunstenaarsgroep “Brücke” en over het leven van deelnemende kunstenaars. Door de grote hoeveelheid afgebeelde en besproken kunstwerken, is dit boek zeker ook geschikt voor alle liefhebbers van expressionistische kunst.

Door een groep van jonge architecten met interesse in kunst is in Dresden in 1905 de groep “Brücke” opgericht. In 1913 werd de groep weer opgeheven. Binnen de tijd van het bestaan ervan namen de volgende kunstenaars deel: Erich Heckel, Emil Nolde, Max Pechstein, Fritz Bleyl, Otto Mueller, Karl Schmidt-Rottluff en Ernst Ludwig Kirchner.

Het museum beheert een kunstcollectie van circa 400 schilderijen en beeldhouwwerken en een aantal duizenden tekeningen, aquarellen en prenten van deelnemende Brücke-kunstenaars. De leerlingen krijgen op boeiende manier informatie over het expressionisme en 15 werken worden onder de loep genomen. Het werkgebied van de kunstenaars werd verplaatst naar Berlijn. Een educatief leer- en kunstboek.

ISBN 978-3-7774-7061-0, “Über die Brücke zu den Farben”, Magdalena Moeller, Corina Ott-Seelow, Hirmer Verlag, 2012, 96 pagina’s.


Gerelateerde artikelen