Een schaal voor lekkernijen

8 juni 2014

Voor thuis, kantoor, restaurant, winkel en vieringen, gelegenheden en evenementen heeft reclameman en ontwerper Paul Baars een zeer mooie taartschaal ontworpen. De te verkopen taarten en taartpunten komen in de banketwinkels en restaurants op een speciale wijze onder de aandacht van het publiek.

Een schaal voor lekkernijen

Taartschaal met optische illusie

Heb je eenmaal ontdekt dat deze unieke taartschaal opgebouwd is uit een aantal merkwaardige optische fenomenen, dan smaakt het taartpuntje nog lekkerder. Bedenker en ontwerper Paul Baars heeft de kolomvoet verdeeld in 3 facetten met een voor meerderen niet onmiddellijk opvallende verborgen illusie. De speciale vormen in de kolomvoet zijn gebaseerd op de contouren van drie gezichten met geopende monden die willen toehappen.

Een schaal voor lekkernijen - 2 Een schaal voor lekkernijen - 3 Een schaal voor lekkernijen - 4

Hij noemt zijn taartschaal “Tête â Tarte” en inspireerde zijn visuele ontwerp op de bekende optische illusie van de Deense psycholoog Edgar J. Rubin. Zijn illusies met twee gezichten vormen één vaas of is het alleen de vorm van een vaas of kelk. Rubin ontwierp zijn optische illusie rond 1915. Het met de hand gemaakte plateau werd geproduceerd door het bedrijf Royal Goedewaagen te Nieuw Buinen.

Exemplaren van de unieke taartschaal zijn verkrijgbaar bij de redactie van OF.


Gerelateerde artikelen