Kinderen leren op speelse wijze over visuele illusies

5 juni 2014

In een stevige box van 23,6 x 23,6 cm en in een aantrekkelijke opmaak, presenteert de Catalaanse uitgever Combel Editorial een uiterst kindvriendelijke uitgave over het verschijnsel van visuele illusies.

Kinderen leren op speelse wijze over visuele illusies

Mira, Mira. Ilusiones ópticas

De groot formaat kaarten zijn voorzien van de mooiste en leerzaamste verschijnselen op het gebied van illusies en meerdere verrassende beeldtechnieken. Het is niet alleen kijken naar de merkwaardige en fascinerende plaatjes, maar er moet ook actief gedraaid en geschoven worden.

De kleurrijke kaarten zijn op een speciale manier aan elkaar gekoppeld, waardoor er zich telkens weer een nieuwe verrassing aankondigt. Voor onderwijsdoeleinden een uitstekende publicatie voor klassikaal gebruik onder begeleiding van een leraar of lerares. Alle voorkomende vormen van visuele illusies en optische verschijnselen zijn afgedrukt in dit educatieve product. Zo zijn er proefjes met kleurverschillen, experimenten met een spiegel, de werking van een anamorfose, groter of kleiner, op-art, gezichtsbedrog, interferentie, vaas of twee gezichten, anaglyf en de blinde vlek. Meerder klassieke optische illusies zijn in deze uitgave verwerkt. Het uitklapbare boek bevat een aparte grote spiegel voor het experiment met de anamorfose, twee schijfjes met een rood en een blauw filter voor het experiment met een 3D plaatje of het filteren van rode of blauwe plaatjes. Op een losse kaart zijn alle experimenten afgebeeld en (in het Catalaans) uitgelegd. Van deze bijzonder leerzame publicatie is al een Franse vertaling verschenen en zal er dit jaar ook een Duitse vertaling zijn.

ISBN 978-84-9825-294-1, “Mira, Mira. Ilusiones ópticas”, Ángels Navarro, Sonsoles Llorens en Carmen Queralt, Combel Editorial, 2008, 1e druk, 50 kartonnen pagina’s.


Gerelateerde artikelen