Een speelse kunstzinnige kijk uit het leven van René Magritte

11 december 2016

Kunstboeken met kleurrijke afbeeldingen van het werk van de beroemde Belgische kunstenaar René Magritte (1898-1967) en de bijbehorende beschrijvingen, verhalen en analyses van de werken in zijn oeuvre, zijn er in alle denkbare formaten, uitvoeringen en edities. Telkens weer komen er nieuwe edities en catalogi op de markt en dat is voor kunstliefhebbers aantrekkelijk.

Een speelse kunstzinnige kijk uit het leven van René Magritte

Gestatten Magritte

Met het boek “Gestatten Magritte” kijken de auteur en de illustrator van de exclusieve Magritte-achtige tekeningen op andere wijze naar de persoon, kunstschilder, fotograaf en surrealist Magritte. In de huidige culturele situatie zijn de iconische beelden en figuren van Magritte direct herkenbaar en is het werk van hem voor velen een geweldige kunstzinnige inspiratiebron.

Zijn werk is populair, mysterieus en spraakmakend. Niet alleen zijn werk, maar ook het grootste deel van zijn biografie is en blijft mysterieus. Zijn jeugd was onrustig, maar veel belevenissen in die periode zijn terug te vinden in zijn geschilderde voorstellingen. De lezers maken kennis met meerdere bijzonderheden uit zijn jeugd, zijn liefde voor Georgette en zijn belevenissen in de wereld van het surrealisme.

Een speelse kunstzinnige kijk uit het leven van René Magritte - 2 Een speelse kunstzinnige kijk uit het leven van René Magritte - 3 Een speelse kunstzinnige kijk uit het leven van René Magritte - 4

Hij begon als ontwerper van motieven voor behang en ontwierp affiches en reclameborden. In de 20-er jaren van de 20e eeuw kreeg hij interesse in het surrealisme en liet zich door deze vorm van kunst inspireren. Het boek geeft heel veel andere feiten en gebeurtenissen weer uit het leven van René Magritte. De teksten zijn onderhoudend en zijn ruim ondersteund door reproducties van zijn werken en door de prachtige tekeningen van de illustrator.

ISBN 978-3-86964-114-0, “Gestatten Magritte”, Patricia Allmer, Parthas Verlag, 2015, 80 pagina’s.


Gerelateerde artikelen