Erotische schetsen van Dalí

28 september 2013

De beroemde kunstenaar Salvador Dalí is vooral bekend geworden door zijn werk als surrealistische kunstschilder. Het werk en zijn creatieve voorstellingen hebben al velen geïnspireerd om in zijn stijl ook hun kunstwerken te realiseren.

Erotische schetsen van Dalí

Erotic Sketches Dalí

De regie van zijn kunstzinnige leven had hij ijzersterk in eigen hand en hij kon zich daardoor in het openbaar allerlei uitspraken en details permitteren. Dalí was ook een veelzijdige kunstenaar en gedroeg zich als mens op een excentrieke manier. Erotiek, obscuur en uitdagend komen veelal samen in een aantal van zijn complete schilderstukken. Aan elk schilderij gingen vele schetsen vooraf. Soms met enkele krommingen en strepen, maar meestal met alle contouren van het realiseren meesterwerk. Dalí was een meester van het surrealisme en heeft in zijn werkzame periode vele duizenden schetsen en tekeningen vervaardigd. Zijn erotische schetsen waren toen en zijn ook nu nog provocerend. Ook zijn uitspraken over het vrouwelijk naakt zijn schokkend.
Het goed verzorgde schetsboek geeft een kunstzinnig beeld van scheppingsdrang en werpt een boeiend beeld op deze zijde van de Spaanse kunstenaar Salvador Dalí. De schetsen zijn gemaakt tussen 1929 en 1975. Door de omslag heeft de uitgever een rood lintje gevlochten om daarmee de uitgave een extra uitstraling te geven.

ISBN 978-3-7913-4271-9, “Erotic Sketches”, Salvador Dalí, Prestel Verlag, 2009, 64 pagina’s.


Gerelateerde artikelen