Escher in Het Paleis toont privéfoto’s van M.C. Escher

30 januari 2017

Vanaf 4 februari tot en met 14 mei 2017 toont het museum Escher in Het Paleis onder de titel “Escher, close up” nog nooit in deze vorm getoonde foto’s uit het persoonlijke archief van de Nederlandse graficus M.C. Escher. Hij gebruikte fotografie als inspiratiebron en als onderdeel van zijn voorstudies voor nieuwe prenten en maakte tijdens zijn leven honderden foto’s.

Escher in Het Paleis toont privéfoto’s van M.C. Escher

Escher, close up

Escher verzamelde zijn foto’s in fotoalbums voor zichzelf en voor zijn werk als graficus. In Escher, close up is een selectie van deze foto’s voor een eerste blik beschikbaar gekomen voor het publiek en bezoekers van het museum. Zijn foto’s geven een ongekende visie op zijn werkwijze als kunstenaar. Ze laten onder meer zien hoe hij zocht naar composities en visuele illusies.

Escher in Het Paleis toont privéfoto’s van M.C. Escher - 2 Escher in Het Paleis toont privéfoto’s van M.C. Escher - 3 Escher in Het Paleis toont privéfoto’s van M.C. Escher - 4
Jetta Escher-Umiker met uitzicht op Atrani, mei 1931.

Een blik op zijn foto’s is een focus op wat de kunstenaar fascineerde bij zijn kijk op de wereld. Nog nooit was zijn visuele wereld zo dichtbij de bezoekers van het museum en de nieuwe expositie. Escher, close up is weer eens een unieke gelegenheid om dit prachtige museum te bezoeken. Bezoekers kunnen dan tevens kijkje nemen in de permanente expositie met kunstwerken van M.C. Escher. Een museumwinkel en een museumcafé maken het museumbezoek compleet.

Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74, 2514 EH Den Haag, www.escherinhetpaleis.nl.


Gerelateerde artikelen