Exotische postzegels uit een stukje Caribisch koninkrijk

4 juni 2017

Met het verschijnen van het tijdschrift Collect nr. 92 zomer 2017, een publicatie van Koninklijke PostNL voor postzegelverzamelaars, postzegelgebruikers en alle geïnteresseerden voor voorstellingen op postzegels en poststukken, is ook de speciale uitgave “Caribisch Nederland” aangekondigd. Bij bestellingen vanaf € 60 uit de uitgave ontvangt de besteller het boek gratis thuis. De bijbehorende drie postzegelblokjes kunnen separaat gekocht worden en in het boekje met klemstroken aangebracht worden.

Exotische postzegels uit een stukje Caribisch koninkrijk

De eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba vormen samen het Caribisch Nederland

Daarmee beschikken de verzamelaars over een prachtig fotoboek met opnamen uit Caribisch Nederland en daarvoor speciaal ontworpen postzegels. Het stukje Nederland in het Caribische gebied ligt ruim 7000 kilometer verwijderd van het moederland. De eilanden Bonaire, Sint Eustatius en Saba vormen samen het Caribisch Nederland. De onderling grote culturele en geografische verschillen maken het geheel uniek om te bezoeken. Een goede voorbereiding start bij het lezen van de informatieve teksten en het kijken naar de foto’s van de natuur, flora, fauna en de karakteristieke bebouwingen en cultuur.

In Collect ontdekt de lezer de wereld van de postzegel. Rondom de uitgave van een vel met 10 postzegels brengt Collect een artikel over het in 2016 geopende Museum Voorlinden. Afbeeldingen van een selectie kunstwerken uit de eigen collectie zijn op het postzegelvel afgedrukt. Ook komen ontwerpers van postzegels aan het woord. In augustus 2017 verschijnt het postzegelblokje “Multilaterale Hertogpost 2017” ter gelegenheid van het gelijknamige internationale postzegelevenement in Den Bosch. Een artikel over Nederlandse lekkernijen en een speciaal ontworpen velletje zegels zorgt ook voor de prikkeling van een deel van onze zintuigen. Het verzamelen van postzegels is uiterst boeiend en leerzaam!

Kijk voor informaties over abonnementen en bestellingen op www.collectclub.nl.


Gerelateerde artikelen