Trainen van het brein door postzegels in geheugenspel

31 mei 2017

Door de Duitse Bond van Filatelisten is een brochure uitgegeven met onderdelen om een memory spel op te zetten. De basis wordt gevormd door het toepassen van de afbeeldingen van postzegels. De kinderen kiezen postzegels in een bepaald thema of met een bijzondere afbeelding en spelen daarmee volgens de spelregels memory.

Trainen van het brein door postzegels in geheugenspel

Kinderen leren spelenderwijs het verzamelen van postzegels

In de brochure geven de samenstellers een aantal voorbeelden van postzegels in een serie met sprookjes, bloemen, gebouwen en dieren. De benodigde kaartjes om de afbeeldingen af te dekken en te gebruiken om postzegels op te plakken zijn gedrukt in de brochure. De inhoud van dit boekje geeft ook inspiratie voor onderwijzers om samen met de kinderen meer kaartjes te maken met een variëteit aan postzegels in paren.

Met dit spelletje kan het geheugen op een uitstekende wijze getraind worden en krijgen kinderen interesse in het sparen van postzegels. Het spel kan natuurlijk in de schoolklas of thuis worden gespeeld. Het geheel is een uitstekend idee om de kinderen spelenderwijs te interesseren in het verzamelen van postzegels. Ook voor kinderen bieden postzegels een schat aan educatieve informatie en activeert hen te kijken naar de onderwerpen en de kleine afbeeldingen op de creatieve getande en ongetande plaatjes.

Vooral het snuffelen in de stockboeken of in de stapels zegels geven de kinderen veel plezier en zeker na het vinden van vele mooie postzegels. Uit die snuffelvoorraad kunnen zij weer meerdere exemplaren voor het spel halen. De brochure “Gedächtnisspiele” is een initiatief van de BDPh, de Duitse Bond van Filatelisten. Info via www.bdph.de.


Gerelateerde artikelen