Experimenteerbox voor de magie van licht en kleuren

27 februari 2014

In een eenvoudige en strakke vormgeving levert speelgoedfabrikant Kraul weer een interessant experimentendoosje voor het magische spel met licht en kleuren.

Experimenteerbox voor de magie van licht en kleuren

Licht und Farben

In het doosje hebben de bedenkers een schat aan attributen gedaan om daarmee op actieve wijze kennis te maken met nagenoeg alle fenomenen van licht en kleuren. Spelend en experimenterend beleven kinderen van 10 jaar en ouder op een leerzame manier de eigenaardigheden en eigenschappen van het licht. Het waarnemen van licht en kleuren wordt uitgebreid behandeld door vele leuke en interactieve experimenten.

Schaduwen, complementaire kleuren en additieve en subtractieve kleurmenging, kleurencirkels, prismatische kleuren en het polarisatiefilter kunnen met proefjes ontdekt en verwerkt worden. Met behulp van de vele hulpstukken kunnen dagelijkse waarnemingen onderzocht worden. De set bevat onder andere gekleurde transparante folie, spiegeltjes, kaarsjes, een prisma, zwart-wit en gekleurde schijfjes, kaarsjes en een uitgebreid instructie- en proevengidsje. Met het eerste experiment wordt kleurrijk kennisgemaakt met het effect van de nabeelden door de eigenschappen van ons netvlies. Daarna volgen proefjes met schaduwbeelden en het gebruik van kleurenfilters om gekleurde schaduwen te realiseren. Rondom het prisma zijn een aantal verrassende proefjes aangegeven. Voorts zijn er lichtexperimenten met een diaprojector en wordt de kleurencirkels verklaard. Een leuk spel voor iedereen.

De educatieve set “Licht und Farben” is een uitgave van Walter Kraul GmbH.


Gerelateerde artikelen