Expositie 3D-fotografie en 3D-congres in Minden (D)

2 maart 2023

In nauwe samenwerking met de Duitse Vereniging voor Stereoscopie - DGS is in het Minden Museum vanaf 1 april tot en met 16 juli 2023 een jubileum expositie georganiseerd met de titel “Stereoscopie: 3D-fotografie van 1840 tot heden”. In de expositie worden stereoscopische beelden en historische apparaten getoond op 300 vierkante meter tentoonstellingsruimte.

Expositie 3D-fotografie en 3D-congres in Minden (D)

Mindener Museum

Terugkijkend op het 95-jarig bestaan van de DGS wordt het aanbod van stereofotografie in beeld gebracht. Bezoekers zien 3D-fotocamera’s, 3D-technologie, historische en moderne viewmaster-apparaten en 35 mm-zoekercamera's, de RBT-projectie-apparatuur, camera-ontwikkelingen uit de jaren 80, tot en met beschikbare digitale 3D-opname- en weergave-apparaten tot op heden.

Een ledententoonstelling met 30 anagliefenfoto’s op groot formaat toont de diversiteit aan interesses binnen het ledenbestand van de DGS. Op de 3D-tv's worden videowerken gepresenteerd. Alle bezoekers ontvangen de tentoonstellingscatalogus, het actuele Stereo Journal, en worden voorzien van een anaglief- en polarisatiefilterbril. Vanaf 16 t/m 18 juni 2023 vindt er een DGS 3D-congres plaats.

Expositie 3D-fotografie en 3D-congres in Minden (D) - 2

Mindener Museum, Ritterstraβe 23-33, D-32423 Minden.

Deutsche Gesellschaft für Stereoskopie, www.stereoskopie.org.